Oppdag Oslos fantastiske skulpturparker

I

Inspirasjon,Kultur og miljø,Kunst og arkitektur

Ekebergparken

Oslo har et unikt konsept i Ekebergparken. Hvor ellers finner du internasjonalt verdenskjente skulpturer plassert mellom kratt, furu og gran? En liten skulptur av Renoir som plutselig titter opp på deg? En vandring med guide her vil gi både en naturopplevelse, en kunstopplevelse og følelsen av noe helt spesielt når man plutselig kan snuble over en skulptur av Damien Hirst,  Salvador DalÍ eller en vaskekte Rodin. Ekeberg har også en veldig gammel historie og spor etter levd liv flere tusen år tilbake. Vi bruker gjerne 2 – 2,5 time på en vandring i Ekebergparken. Vandringer kan kombineres med et besøk på Ekebergrestauranten, eller Karlsborg Spiseforretning, og vi kan få spesialåpnet installasjonen Skyspace i det gamle vannreservoaret til dere.

Vigelandsparken

Er det noe sted i byen man vil ha utbytte av å vandre med egen guide, er det nettopp her. Parken har over 200 skulpturer og Vigeland fremstiller livet i alle dets stadier på en helt spesiell måte. Selv om man har vært i parken mange ganger før, er vi overbevisst om at en guidet tur her vil føre til at man legger merke til nye detaljer, får innblikk i Vigelands filosofi og får en ny forståelse av parken. Dette er stedet vi synes det er aller gøyest å guide fordi gjestene blir så veldig overrasket over det de ser. Turen i Vigelandsparken tar ca 1 time og kan kombineres med Vigelandsmuseet; eller kanskje man ønsker å gå ut og spise etter en deilig vandretur i parken. Vi ordner begge deler!

Tjuvholmen skulpturpark

Tjuvholmen er full av overraskelser, og hele området er fullt av forskjellige moderne skulpturer. Ikke bare selve Tjuvholmen, men også Aker Brygge og Filipstad. Bli med på guidet tur og hør om kunsten, men også om utviklingen av hele området fra bondeland og senere skipsverft til det nåværende komplekset. En perfekt tur å kombinere med god mat og drikke, eller med et besøk i Astrup Fearnley-museet.

Slottsparken

Slottsparken byr på mange overraskelser om sommeren. Den var en av byens første og største parker. Ved å starte på 7. juni-plassen får vi hele vårt moderne monarkis historie og vi får med oss skulpturer av så å si alle våre dronninger og konger. I tillegg skal vi se på Prinsesse Ingrid Alexandras skulpturpark, som er en egen del av Slottsparken. Slottets gartnere steller veldig pent med parken, og det dyrkes grønnsaker og urter. Vi ser vakre blomster, og til og med bikuber finnes det her. Vi håper dere har lyst på en guidet tur om Slottet og monarkiet sammen med oss.

Stikkord:

Del innlegget: