Bærekraft​

Bærekraft er avgjørende for reiselivsnæringens langsiktige konkurranseevne.

Vi i Oslo Guidebureau ønsker å være en del av en reiselivsbransje med høy verdiskapning og lavt økologisk fotavtrykk, som tar vare på Norges unike natur- og kulturverdier.

Vi fokuserer derfor på at våre opplevelser gir minst mulig klimautslipp, og tilbyr mange vandreturer og turer med offentlig transport. Våre transportpartnere har stor fokus på å oppfylle kravene til miljø og sørge for minimale utslipp.  Maten og drikkevarene som serveres på våre kulinariske turer skal helst ha en lokal identitet og kvaliteter knyttet til produksjonsmetode, tradisjon eller råvarer. Våre guider viser gjerne frem attraksjoner som har satt Oslo på kartet som en bærekraftig destinasjon, og deler også interessante historier som gjør Oslo mer miljøvennlige; som for eksempel støvsugerne til Oslo Havn som samler opp plast i Oslofjorden.

Arbeidsforhold er også en viktig del av bærekraft og vi i Oslo Guidebureau bruker derfor kun sertifiserte Osloguider. Alle våre guider har bestått en omfattende tredelt eksamen, der kandidaten går opp i språkene han eller hun skal guide på, i tillegg til norsk. I tillegg må kandidaten bestå en skriftlig eksamen som måler kunnskap og en praktisk eksamen i buss. Når alle tre deler er bestått, avholdes det en høytidelig seremoni – vanligvis i Oslo Rådhus – hvor kandidaten mottar guidenål, akkreditasjonskort og eksamensbevis. Vi ønsker med dette å støtte opp om å profesjonalisere guideyrket, kvalitetssikre produktet og sikre en bærekraftig lønn.