Øyhopping og skogsturer

I

Inspirasjon,Kultur og miljø

Øyhopping

Rett utenfor Oslo sentrum, i idylliske Oslofjorden, ligger flere øyparadiser som perler på en snor. For kulturinteresserte har nok Hovedøya mest å by på. Nyt den fantastiske utsikten over Oslofjorden og byen mens guiden forteller om kanonbatterier fra 1800-tallet og Cistercienserklosteret fra 1100-tallet.

Videre går ferden til Gressholmen hvor Oslos gamle sjøflyhavn lå. Store deler av øya er i dag et naturreservat og turen kan med fordel avsluttes på den koselige Gressholmen Kro.

En typisk øyhopping tur tar ca. 3 timer. Dersom flere øyer skal besøkes avslutter guiden turen på en av øyene.

Skogturer

Knapt noen annen hovedstad kan tilby så flotte store turområder rett utenfor stuedøra som Oslo. Byen er omkranset av skogkledde åser fra Askersåsene og Kolsås i vest til Voksenåsen og Vettakollen i nord og Ekeberg og Haukåsen i øst. Nesten en million mennesker har Oslomarka som hjemmeområde og det er knapt et sted i byen hvor befolkningen ikke har relativt kort vei til nærmeste markaområde. Det vil si at man alltid er nær et spennende Marka-eventyr. Vi kan tilby korte turer på noen timer, enkle dagsturer eller litt lengre dagsturer for den erfarne vandreren. Alle turene går med en guide som kan fortelle om marka og stedene man går.

Alle turene kan tilpasses.  Vi jobber også tett med Oslo Hiking.

Stikkord:

Del innlegget: