Akerselva

I

Inspirasjon,Kultur og miljø

Dette er nok den mest populære turen for Oslofolk!

Turstien langs Akerselva starter ved Maridalsvannet og går helt ned til Vaterland i Oslo sentrum. Elva har rundt 20 fossefall som fikk i gang maskinene i gamle dager. Langs den 8 kilometer lange stien kan man høre mye spennende arbeider- og annen historie, se gamle fabrikkbygg som har blitt omgjort til caféer og museum, flotte brobygg og gjøre avstikkere til steder som Telthusbakken, Gamle Aker Kirke og Vøyen Gård for å nevne noen. Vi anbefaler en vandring på ca 2,5 timer og de fleste vil nok foretrekke å følge elvas retning nedover. En typisk Akerselvavandring starter på Nydalen og avsluttes i Mathallen men kan selvsagt skreddersys. Denne turen kan gjerne kombineres med drikkestopp underveis og ølsmaking.

«Akerselva, du gamle og grå, Akerselva, deg holder jeg på. Selv om Donau er aldri så blå, kan i skjønnhet den aldri deg nå. Slike farger visst aldri man så, som hvor du munner ut på skrå i den yndige duftende vrå mellom Nyland og H.A.H.»

– Vilhelm Dybwad

I forbindelse med en tur langs Akerselva, anbefaler vi å oppdage -eller gjenoppdage- fantastiske, fargerike og mangfoldige Grünerløkka! Visit Løkka har mange tips og ideer.

https://youtu.be/nv1qsPRoBNI

Stikkord:

Del innlegget: